e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

O Σπάρτακος επιστρέφει!

Έχουν περάσει 51 χρόνια από τη θρυλική ταινία του Stanley Kubrick με τον Kirk Douglas να ενσαρκώνει τον Σπάρτακο στη μεγάλη οθόνη οδηγώντας στρατιές σκλάβων εναντίον της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τώρα το Hollywood σχεδιάζει μία νέα κινηματογραφική μεταφορά με άρωμα... ''300''!

Κι αυτό επειδή το σενάριο θα υπογράφει ο Michael B Gordon, ένας από τους συγγραφείς του ''300'', που υπόσχεται ότι θα σκιαγραφήσει το προφίλ του Σπάρτακου και το background της εποχής με μεγαλύτερη ιστορική ακρίβεια.

Ωστόσο η πλοκή θα παραμείνει ίδια εξιστορώντας τη δράση του θρυλικού σκλάβου, που μεταξύ του 73 και του 71 π.Χ. θα ξεσηκώσει ορδές σκλάβων κατά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην πρώτη συντονισμένη εξέγερση στα χρονικά της ανίκητης αυτοκρατορίας.

Και μπορεί τελικά να έχασε τον πόλεμο (μετά από αρκετές νικηφόρες μάχες όμως), αλλά έμεινε στην ιστορία ως ένας επαναστάτης - σύμβολο.

Στην κινηματογραφική ιστορία έχει μείνει και η ταινία του Kubrick το 1960, όπως και η ανεπανάληπτη ερμηνεία του Kirk Douglas.

Άραγε ποιος θα τολμήσει να υποδυθεί τον νέο Σπάρτακο; Μάλλον θα περιμένουμε για να το μάθουμε διότι η ταινία είναι ακόμα στο στάδιο του pre-production.
nooz.gr