e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

"Έχουμε καλύτερα games από Sony και Nintendo"


Φωτιές άναψε ο Dennis Durkin, οικονομικός διευθυντής της Microsoft στον τομέα του Xbox, καθώς σε συνέντευξή του στο IndustryGamers, ήταν κάθετος στις απόψεις του.Όταν ερωτήθηκε για το αν θα έπρεπε περισσότεροι developers να γραφτούν στο πρόγραμμα των Microsoft Game Studios (για επικείμενη συνεργασία με το Xbox 360), ο Durkin δήλωσε: "Για δείτε καλύτερα τα δεδομένα. Κάντε σύγκριση των games που δημιουργεί κάθε εταιρεία, διότι πιστεύω ότι σε θέμα ποιότητας και πωλήσεων, είμαστε καλύτεροι από τους ανταγωνιστές μας. Δεν μπορείς να αμφισβητήσεις τίτλους όπως το Forza Motorsport, που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα ή όπως το Fable, που πουλάει 2-3 εκατομμύρια κάθε φορά.


Η ακόμα και το νέο KinectΤο Kinect είναι ένα περιφερειακό που έχει δημιουργήσει η Microsoft για την κονσόλα Xbox 360. Ανήκει στην κατηγορία των motion-sensing συσκευών, καθώς διαθέτει μία 3D κάμερα, μέσω της οποίας καταγράφονται οι κινήσεις του σώματός σας στο χώρο. Αυτό σας επιτρέπει να παίζετε συγκεκριμένα games (που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το Kinect) χωρίς χειριστήριο. Ουσιαστικά θα πρέπει να κινήσετε το σώμα σας, αλλά και τα χέρια ή τα πόδια σας προς διάφορες κατευθύνσεις, ανάλογα με το τι σας ζητείται κάθε φορά απ' το εκάστοτε video game. Sports που πούλησε πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα".

Άραγε ο Durkin έχει όντως τσεκάρει τις αντίστοιχες πωλήσεις των first-party παιχνιδιών των PS3 και Wii και βγήκε προετοιμασμένος; Η για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, όντως άθροισε τις πωλήσεις των Killzone 3, Gran Turismo 5, LittleBigPlanet 2, Infamous 2. MotorStorm: Apocalypse, SOCOM: Special Forces και Buzz!: Music Quiz και βρήκε ότι υπερτερεί; Τα μαθηματικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι λίγο δύσκολα να βγουν σωστά. Όπως και να 'χει, το στέλεχος της Microsoft κατέληξε λέγοντας: "Όχι μόνο δουλεύουμε πάνω στα ήδη υπάρχοντα games, όπως το Halo και άλλα αντίστοιχα, αλλά χτίζουμε και πάνω σε νέους τίτλους. Κι αυτό θα αποτελέσει μία βάση για τα μελλοντικά μας σχέδια".

Το Halo 4 είναι ένα ακόμη δυνατό όπλο για την Microsoft. Στις 16 Αυγούστου στην έκθεση Gamescom στη Γερμανία, θα μάθουμε περισσότερα για αυτό. Παράλληλα, θα παιχτεί και η επόμενη πράξη του δράματος, καθώς Microsoft, Sony και Nintendo θα κληθούν να δείξουν περισσότερα first-party games, με στόχο να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς.

Πηγή: gameworld.gr