e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κουνούπια: καλοκαιρινός εχθρός

Το καλοκαίρι έχεις χιλιάδες ομορφιές, αλλά κρύβει και κάποιους ενοχλητικούς επισκέπτες στις αποσκευές του. Τα κουνούπια λατρεύουν το ζεστό καιρό και μαζί με αυτόν, κι εμάς.

1. Τα σκούρα ρούχα, η κίνηση και η θερμοκρασία του σώματος προσελκύουν τα κουνούπια. Όμως, κάποιοι άνθρωποι αποτελούν μεγαλύτερο πειρασμό για τα κουνούπια από κάποιους άλλους, εξαιτίας της μυρωδιάς που παράγουν. Με άλλα λόγια, είναι και θέμα γενετικής.

2. Yπάρχουν πολλά είδη κουνουπιών. Κάθε ένα από αυτά έχει εντελώς διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. Κάποια δεν τρώνεκαθόλου αίμα, ενώ κάποια άλλα δε τσιμπάνε ποτέ ανθρώπους. Υπάρχουν κουνούπια που τρέφονται αποκλειστικά το πρωϊ και άλλα που τρέφονται αποκλειστικά το βράδυ.

3. Μόνο τα θυληκά κουνούπια τσιμπάνε και πίνουν αίμα. Ο λόγος που το κάνουν είναι ότι πρέπει μετά να θρέψουν τα αυγά τους.


4. Τα κουνούπια μεταφέρουν αρρώστιες κι ευθύνονται παγκοσμίως για πάνω από ένα εκατομμύριο θανάτους. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η ελονοσία, η εγκεφαλίτιδα και ο κίτρινος πυρετός.

5. Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα τσιμπήματα από κουνούπια προκαλούν απλά φαγούρα και κοκκινίλες. Άλλοι όμως έχουν αλλεργία και παρουσιάζουν ένα τεράστια κόκκινο σημάδι, που μπορεί να πονάει. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού στο σάλιο του κουνουπιού και συνήθως το παθαίνουν οι ανοιχτόχρωμοι άνθρωποι.
nooz.gr