e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αλλαγές στο Facebook

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, παραδέχτηκε ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει χάσει την ουσία σε ότι αφορά τις ανησυχίες χρηστών για τα προσωπικά τους δεδομένα.


Σε σχετικό του άρθρο στην εφημερίδα Washington Post,
 δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο θα προχωρήσει σύντομα σε αλλαγές των ρυθμίσεων σε ότι αφορά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να κατευνάσει τις αντιδράσεις πολλών χρηστών που έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το Facebook στις 31 Μαΐου.




«Το σημαντικότερο μήνυμα που λάβαμε πρόσφατα είναι ότι χρήστες θέλουν ευκολότερο έλεγχο της πληροφορίας που δημοσιεύουν στο Facebook», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ. «Με απλά λόγια, πολλοί από εσάς πιστεύετε ότι οι ρυθμίσεις ελέγχου είναι υπερβολικά περίπλοκες. Η δική μας πρόθεση ήταν να σας παρέχουμε πολλά επίπεδα ελέγχου, αλλά τελικά ίσως αυτό να μην ήταν από που οι περισσότεροι από εσάς θέλατε. Χάσαμε την ουσία», έγραψε.




Το Facebook έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενη κριτική από οργανώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ, ομάδες καταναλωτών αλλά και πολιτικούς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περιγράψει στο πρόσφατο παρελθόν την πολιτική του Facebook στον τομέα των προσωπικών δεδομένων ως «απαράδεκτη».




Ο ιδρυτής του Facebook δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, δήλωσε ωστόσο ότι το κοινωνικό δίκτυο «εργάζεται σκληρά για την εφαρμογή των νέων αλλαγών το συντομότερο δυνατό». Ωστόσο, παραμένει ζητούμενο το κατά πόσο το Facebook έχει κάνει αρκετά για να αλλάξει τη γνώμη μιας ολοένα μεγαλύτερης μερίδας χρηστών που έχουν εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν την υπηρεσία. Η ιστοσελίδα quitfacebookday έχει περισσότερα από 13.500 μέλη του Facebook που έχουν δεσμευτεί να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα στις 31 Μαΐου.