e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Πυρ ομαδόν κατά Λοβέρδου από τη ΓΣΕΕ

Επίθεση στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας εξαπέλυσαν σήμερα οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων της ΓΣΕΕ.

Η κυβέρνηση υιοθετεί τις πιο αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κατ' απαίτηση των δανειστών της τρόικας, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Δεν έχουμε περιθώρια παζαρέματος και διαπραγμάτευσης. Έχει κοπεί κάθε γέφυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή να προσδιορίσει τις ημερομηνίες απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι το Νομικό Τμήμα της ΓΣΕΕ επεξεργάζεται παρέμβαση στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, αφού παραβιάζονται συνθήκες και νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στο θέμα της υπογραφής εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι «πρέπει να υπογράψουμε οπωσδήποτε σύμβαση. Το δίλλημα στην παρούσα φάση είναι Σύμβαση ή ΟΧΙ. Είναι στρατηγική ήττα να μην υπογραφεί σύμβαση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κώστας Τσαλικάκης, χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον κ. Λοβέρδο, τον οποίο κατηγόρησε ότι ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία.

Για κοινωνική έκρηξη από τον Σεπτέμβριο έκανε λόγο, τέλος, ο πρόεδρος της «Αυτόνομης Παρέμβασης», Γιώργος Γαβρίλης.

Πηγή: zougla.gr