e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Λιγοστεύουν οι έλληνες στην Αυστραλία-αυξάνονται οι Ινδοί


Ενώ αυξάνεται εντυπωσιακά, λόγω μετανάστευσης, ο αριθμός των Ασιατών κατοίκων της Αυστραλίας, ο αριθμός των Ευρωπαίων μειώνεται. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μειώνεται και ο αριθμός των ελληνογεννημένων κατοίκων της χώρας.








Στις αλλαγές που σημειώνονται ως προς την προέλευση των νεώτερων μεταναστών που έρχονται στην Αυστραλία αναφέρεται και δημοσίευμα της εφημερίδας The Age με τίτλο: «Οι Ινδοί είναι οι νέοι Ιταλοί στη μετανάστευση».






Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η ταχεία αύξηση των μεταναστών από την Ινδία, με αποτέλεσμα το διπλασιασμό της ινδικής κοινότητας μέσα σε έξι χρόνια. Η Κίνα αποτελεί τη δεύτερη χώρα προέλευσης μεταναστών προς την Αυστραλία.






Από την άλλη πλευρά, μεταναστευτικές κοινότητες που συρρικνώνονται είναι -μεταξύ άλλων- η ιταλική, η ελληνική και η λιβανέζικη. Σύμφωνα με πίνακα που συνοδεύει το δημοσίευμα οι μετανάστες με τόπο γέννησης την Ελλάδα, το 2008, ανέρχονταν μόλις σε 130.501 άτομα (μειώθηκαν κατά 2.835).






Σύμφωνα με άλλα στοιχεία όμως οι ελληνικής καταγωγής πολίτες της Αυστραλίας υπερβαίνουν τις 600.000. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και οι Κύπριοι καθώς και οι ομογενείς από Αίγυπτο και Μέση Ανατολή, Μικρά Ασία, χώρες ανατολικής Ευρώπης αλλά και οι απόγονοί τους.