e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009 Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Το ποσοστό των εταιρικών ομολόγων που θεωρείται επικίνδυνο αυξήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 καθώς οι επενδυτές ξεφορτώθηκαν το χρέος των πλέον χρεωμένων οφειλετών εξαιτίας των ανησυχιών ότι η δημοσιονομική κρίση της Ευρώπης μπορεί να κάνει πολύ δυσκολότερη την αναχρηματοδότησή τους...

Υπολογίζεται πως το 17% των επικίνδυνων ομολόγων (junk bonds) αποδίδουν 10 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τα κρατικά ομόλογα, όταν τον περασμένο μήνα απέδιδαν 9 μονάδες παραπάνω.
Η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη απ’ όταν ο λόγος επικινδυνότητας αυξήθηκε 11 ποσοστιαίες μονάδες τον Νοέμβριο του 2008, δύο μήνες μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Τα επικίνδυνα ομόλογα των ΗΠΑ απώλεσαν 10% τον Μάιο εν μέσω φημολογιών πως η Ελλάδα και άλλα ευρωπαϊκά έθνη με αυξανόμενα ελλείμματα μπορεί να μην κατάφερναν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.
«Θα είναι πραγματικά δύσκολο για μερικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους» δήλωσε ο Marc Dewar, διευθύνων σύμβουλος της FTI Consulting που συμβούλευε πιστωτές της Lehman Brothers μετά την αίτηση χρεοκοπίας της τελευταίας. «Γίνεται σπειροειδής η πτώση» συμπλήρωσε.