e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«Καυτός» Ιούνιος για ΕΡΤ

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης οι οποίοι κάνουν, όπως λέγεται, φύλλο και φτερό μικτές και εξωτερικές παραγωγές, συμβάσεις και συμβόλαια στην ΕΡΤ, ενώ παράλληλα το δικό τους έργο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έχουν αρχίσει και ορκωτοί λογιστές. Τον ίδιο μήνα η διοίκηση της ΕΡΤ...
 θα πρέπει να πάρει τελικές αποφάσεις για το τι θα γίνει με τους 1.047 συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, αλλά και να έχει καταλήξει στη φιλοσοφία των καναλιών της και στις επιλογές των προγραμμάτων που θα πάρουν «πράσινο φως» για να αρχίσει η παραγωγή τους καθώς τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει. 
Μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στόχο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα να καταθέσουν το πόρισμά τους που αναμένεται να ανάψει καινούργιες «φωτιές» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ειδικά στην προηγούμενη διοίκησή της. Κι αυτό όχι μόνο λόγω των ευρημάτων της. Οπως λέγεται ήδη έχουν εντοπιστεί αρκετά στοιχεία με προβληματικές συμβάσεις και παραγωγές και διαρκώς... ανακαλύπτονται και άλλα. Ομως οι ελεγκτές έχουν αναλάβει να καταγράψουν και τι έγινε με το προηγούμενο πόρισμα που είχε συνταχθεί το 2006 και αφορούσε πεπραγμένα της ΕΡΤ από το 2002 έως το 2005. Σε εκείνο το πόρισμα εκτός από τις ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες που καταγράφονται για παραγωγές όπως ο «Διονύσιος Σολωμός» που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, το «Olympic Trophy» που κόπηκε άρον άρον κ.ά., οι ελεγκτές ζητούσαν να πραγματοποιηθούν και συγκεκριμένες κινήσεις. 

Οι ελεγκτές λοιπόν τότε ζητούσαν να αποσταλεί η έκθεσή τους στην αρμόδια οικονομική επιθεώρηση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ώστε να προβεί σε περαιτέρω διαχειριστικό έλεγχο των παραπάνω προγραμμάτων, αλλά και στη γενική διεύθυνση φορολογικών ελέγχων ώστε για την παραγωγή «Διονύσιος Σολωμός» που εντοπίστηκε «έκδοση από την εταιρεία "Γ. Μπασίμπαγλης και σία Ε.Ε." παράτυπων παραστατικών δαπανών να διενεργηθεί (εάν απαιτηθεί) σχετικός φορολογικός έλεγχος». Παράλληλα οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ζητούσαν από τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ «να ασκήσει πειθαρχική δίωξη (...) στους κατά χρόνο και λόγο αρμοδίους υπαλλήλους και προϊσταμένους της εταιρείας, οι οποίοι υπέπεσαν στο αδίκημα της πλημμελούς ή μη έγκαιρης εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων». Στο πόρισμά τους μάλιστα κατέγραφαν συγκεκριμένες ευθύνες στη γενική διεύθυνση Τηλεόρασης της ΕΡΤ και σε αρμόδιους προϊσταμένους και υπαλλήλους για «μίσθωση τηλεοπτικού προγράμματος» και «σύναψη συμβάσεων». 

Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης που διενεργούν αυτή την περίοδο έλεγχο στην ΕΡΤ έχουν επιφορτιστεί να καταγράψουν τι απ' όλα αυτά πραγματοποιήθηκε. Κι αυτό, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν έχουν προχωρήσει συγκεκριμένες ενέργειες να καταλογιστούν εκ νέου ευθύνες σε όσους είχαν την υποχρέωση να το πράξουν. 

Πηγή: prionokordela-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ