e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μαία πέθανε από το... βάψιμο στο μαιευτήριο όπου εργαζόταν

Πήγαν να βάψουν το μαιευτήριο στο οποίο εργάζονταν. Ωστόσο, η μπογιά που χρησιμοποίησε το συνεργείο στάθηκε αιτία για να χάσει τη ζωή της. Ο λόγος για τη μαία του «Ελενα Βενιζέλου» Μαρία Νέζη, που βρήκε τον θάνατο πέρυσι το καλοκαίρι μέσα στο μαιευτήριο.

Η άτυχη κοπέλα απεβίωσε στις 15 Ιουλίου του 2009, καθώς παρουσίασε δύσπνοια, ερυθρότητα προσώπου και λαρυγγοσπασμό. Της χορηγήθηκαν κορτιζόνη και αδρεναλίνη, έγινε διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά τελικά η γυναίκα κατέληξε.

Όπως προκύπτει σήμερα, την ευθύνη για τον θάνατό της φέρει η χημική καρκινογόνος ουσία «τολουόλιο», η οποία εμπεριέχεται σε χρώματα για το βάψιμο εσωτερικών χώρων. Στην ιατροδικαστική έκθεση που αποκαλύπτει το «Βήμα» αναφέρεται ότι ο θάνατος της 46χρονης γυναίκας «...επήλθε από έκθεση σε τολουόλιο- περιφερική πνευμονική εμβολή- μυοκαρδιοπάθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο το χρονικό διάστημα γίνονταν εργασίες για την ανακαίνιση του έκτου ορόφου του μαιευτηρίου, οι οποίες περιελάμβαναν και το βάψιμο. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και  η πρώην διοικητής του μαιευτηρίου Φιλίτσα Χωματά, τονίζοντας μάλιστα ότι «ο όροφος δεν είχε εκκενωθεί» και «λειτουργούσε κατά το ήμισυ» .