e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για μείωση στις τιμές των διοδίων τονίζει ο Γ.Μαγκριώτης

«Εκπτώσεις και διευκολύνσεις»


Εντός λίγων ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υποδομών με τις κοινοπραξίες παραχώρησης και τις τράπεζες που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων προκειμένου να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές των διοδίων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γ.Μαγκριώτης.Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ.Μαγκριώτης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν μεταξύ άλλων μειώσεις στις τιμές των διοδίων εκεί που δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου, εκπτώσεις για όσους περνούν καθημερινά από σταθμούς διοδίων και διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες.


Ανέφερε, μάλιστα, πως εάν συμφωνήσουν όλες οι πλευρές θα δημιουργηθούν εντός 3-4 μηνών και ηλεκτρονικά διόδια, ώστε οι οδηγοί να πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουν.

Ο υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ποινικοποιήσει τη μη καταβολή των διοδίων, καθώς αποτελεί ιδιωτικό έσοδο, αλλά θα υπάρξει νομοθέτημα το οποίο θα λειτουργεί ως αντικίνητρο για τους παραβάτες.

Αντίθετα, αναφορικά με την «εισιτηριο-αποφυγή» στα μέσα μαζικής μεταφοράς δήλωσε ότι θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, καθώς πρόκειται για δημόσια εσοδα.
 
ta nea