e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Με αιτήματα και ενστάσεις συνεχίστηκε η δίκη της "Συνωμοσίας"

Δικονομικά θέματα που έθεσαν οι συνήγοροι της εκ των κατηγορουμένων Κωνσταντίνας Καρακατσάνη απασχόλησαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" στη σημερινή, όγδοη συνεδρίασή του. Οι δικηγόροι της 20χρονης κατηγορουμένης, Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλαν ένσταση αοριστίας του κατηγορητηρίου, το οποίο, όπως τόνισαν, δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ορισμένο στοιχείο για την εντολέα τους πλην δύο αποτυπωμάτων της που εντοπίστηκαν σε μία σακούλα και σε ένα σημείο του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι.


Οι συνήγοροι έκαναν λόγο για "εξόχως αόριστο" κατηγορητήριο που βρίθει σκέψεων και συμπερασμάτων καθιστώντας "ακατάληπτη την εναντίον της κατηγορία". Αναφέρθηκαν μάλιστα σε φράσεις του κατηγορητηρίου όπως: "Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ο τρόπος ζωής της (σσ Καρακατσάνη) λαμβανομένης υπ' όψιν της μικρής ηλικίας της" επισημαίνοντας πως "δηλαδή, την στέλνουμε για κακούργημα για τον τρόπο ζωής της;".

Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε "μνημείο αοριστίας και σεναριογραφίας" το κατηγορητήριο, τονίζοντας πως η εντολέας του "καλείται να απολογηθεί σε ευφάνταστα σενάρια, που αν τα κάνετε δεκτά, σημαίνει πως θα υποθηκεύσετε τη ζωή της στο κάτεργο, γιατί το χάσμα ανάμεσα στα πραγματικά στοιχεία και την κατηγορία που της αποδίδεται είναι τεράστιο".

Το δικαστήριο με ανάλογη πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας απέρριψε ως απαράδεκτη την ένσταση.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι της 20χρονης ζήτησαν από το δικαστήριο να ανακαλέσει τη διάταξή του για αυτεπάγγελτο διορισμό τους ως συνηγόρων της Κ. Καρακατσάνη.

Όπως επανέλαβαν, ποτέ δεν αποχώρησε η εντολέας τους από την αίθουσα, αλλά απομακρύνθηκε από τους αστυνομικούς όταν δήλωσαν ότι αποχωρούν οι συγκατηγορούμενοί της και αντίστοιχα ποτέ και οι ίδιοι οι δικηγόροι δεν αρνήθηκαν την υπεράσπισή της, καθώς δεν ανακλήθηκε η εντολή της 20χρονης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε στο δικαστήριο ότι μετά την αποχώρηση των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους δεν υπήρξε αναμονή του δικαστηρίου ούτε διερεύνηση προθέσεων ενός εκάστου των κατηγορουμένων, αλλά διορισμός νέων συνηγόρων, ενώ έκανε λόγο για "ομαδοποίηση και συλλήβδην αντιμετώπιση" και "κονιορτοποίηση ανθρώπων".

Υπενθύμισαν επίσης στο δικαστήριο ότι μετά την αποχώρηση των πέντε κατηγορουμένων η Κ. Καρακατσάνη έστελνε σε κάθε συνεδρίαση στο δικαστήριο επιστολές στις οποίες ανέφερε ότι επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, αλλά και ένσταση για ακυρότητα μίας εκ των προηγούμενων συνεδριάσεων, κατά την οποία οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αρνήθηκαν τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους από το δικαστήριο. "Είμαστε εδώ όχι διορισθέντες αυτεπάγγελτα αλλά από συνειδησιακή επιλογή" είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.




Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί.


nooz.gr