e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στις φλόγες άρματα και κοστούμια στη συνοικία της σάμπας στο Ρίο

Ένα μήνα πριν το Καρναβάλι


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα στα εργαστήρια της συνοικίας της σάμπας στο Ρίο, μόλις ένα μήνα πριν από το διάσημο βραζιλιάνικο καρναβάλι. Τα εργαστήρια τριών σχολών σάμπας καταστράφηκαν ολοσχερώς. Άρματα και κοστούμια έγιναν στάχτη.Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη συνοικία, όπου κατασκευάζονται τα άρματα και τα κοστούμια για το βραζιλιάνικο καρναβάλι. Ένα πυκνό σύννεφο κάλυψε το κέντρι του Ρίο.


Καταστράφηκαν τα εργαστήρια των σχολών Portela, Uniao da Ilha και Grande Rio, όπου είχαν αποθηκευτεί μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων υλικών.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε πριν φθάσουν οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια.

«Είμαστε απελπισμένοι. Όλα ήταν σχεδόν έτοιμα για το καρναβάλι» δήλωσε ο Ζόρζε Καστανερία, πρόεδρος της Ένωσης των Σχολών της Σάμπας (Liesa), τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να κατασκευαστούν εκ νέου τα άρματα και τα κοστούμια μέσα σε ένα μήνα.

Κάθε χρόνο, οι 12 σχολές της σάμπας ερίζουν για τον πολυπόθητο τίτλο του «πρωταθλητή του καρναβαλιού» στις δυο νυχτερινές παρελάσεις στο σαμποδρόμιο του Ρίο.

Οι σχολές προετοιμάζονται επί ένα χρόνο για τις παρελάσεις, στις οποίες κάθε μια σχολή συμμετέχει με οκτώ άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές.


ta nea