e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Σε «φυγή» ξένων επιχειρηματιών οδηγούν οι φορολογικές αλλαγές στη Βρετανία

Χάνουν τα προνόμια


Οι ξένοι επιχειρηματίες που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στη Βρετανία και υπολογίζονται σε 120.000 άτομα, κινδυνεύουν να χάσουν τα φορολογικά τους πλεονεκτήματα, εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι ότι φορολογούνται μόνο για τα έσοδά τους στη χώρα.Η προηγουμένη κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν υποχρέωσε τους ξένους επιχειρηματίες και τους ξένους υψηλόμισθους εργαζομένους που διαμένουν στη Βρετανία πάνω από επτά χρόνια, να πληρώνουν το ποσό των 30.000 λιρών το χρόνο, για κάθε άτομο, για να μην ελέγχονται τα έσοδά τους εκτός Βρετανίας.


Τώρα, ο υπουργός Οικονομικών προτίθεται να καταργήσει το χρονικό όριο των επτά ετών και να πληρώνουν οι ξένοι το ποσό των 30.000 λιρών τον χρόνο, ανεξαρτήτως από το χρονικό διάστημα που διαμένουν στη Βρετανία.

Επιπλέον, όμως, η Εφορία έχει προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών να φορολογούνται οι ξένοι και για τα έσοδά τους εκτός Βρετανίας.

Στα νέα αυτά φορολογικά μέτρα αντιδρούν οι θεσμικοί παράγοντες του Σίτι, οι οποίοι επισημαίνουν στη βρετανική κυβερνηση ότι εάν εφαρμοσθούν θα ακολουθήσει μεγάλη έξοδος ξένων επιχειρηματιών με αποτελέσματα πολύ αρνητικά για το Σίτι και την αγγλική οικονομία.

Όταν η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν επέβαλε το φορολογικό παράβολο των 30.000 λιρών, περίπου 16.000 ξένοι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι εγκατέλειψαν την Αγγλία και εγκαταστάθηκαν στην Ελβετία και σε άλλες χώρες με ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα.

Τα νέα αυστηρά φορολογικά μέτρα επηρεάζουν άμεσα και τους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου όπως και τους Έλληνες εργαζομένους σε ναυτιλιακά γραφεία.

Ανάμεσα στα 16.000 άτομα που εγκατέλειψαν την Αγγλία ήταν και μεγάλος αριθμός Ελλήνων, οι


οποίοι εγκατέστησαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα και την Ελβετία.

Τώρα είναι βέβαιο ότι τα σχεδιαζόμενα νέα αυστηρά φορολογικά μέτρα για τους ξένους, θα υποχρεώσουν και άλλους Έλληνες εφοπλιστές να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους εκτός της Βρετανίας.

Οι παράγοντες του Σίτι του Λονδίνου σε παλαιότερη έκθεση τους είχαν επισημάνει στο βρετανικό υπουργείο Οικονομικών ότι τα ελληνικά ναυτιλιακά γραφεία στο Λονδίνο προσφέρουν εργασίες σε πολλούς τομείς, όπως στα δικηγορικά γραφεία, τις ασφάλειες, τα γραφεία διαιτησίας και τα γραφεία ναυλώσεων.
 
ta nea