e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πελεγρίνης: «Δε διέπραξα αδίκημα» στην κατάληψη της Νομικής


Υπόμνημα υπέβαλε τελικά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης, στον Εισαγγελέα Εφετών Σπύρο Μουζακίτη, που διερευνά την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής Σχολής από μετανάστες και τις ευθύνες που τυχόν έχουν οι πρυτανικές αρχές. Στο υπόμνημα που απέστειλε ο πρύτανης διά του συνηγόρου του, αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή που οι μετανάστες κατέλαβαν το χώρο της Νομικής ζήτησε τη σύγκληση του Πρυτανικού Συμβουλίου το οποίο, όπως υποστηρίζει, ήταν σε διαρκή συνεδρίαση για την επίλυση του προβλήματος.


Ο κ. Μουζακίτης παρέλαβε άλλα δύο υπομνήματα, από μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για τη διάπραξη του κακουργήματος της διακίνησης και προώθησης παράνομων μεταναστών, ενώ ένα ακόμη μέλος της Επιτροπής ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να στείλει τρεις νέες κλήσεις για κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη του κακουργήματος της διακίνησης παράνομων μεταναστών. Οι νέες κλήσεις αφορούν το ναυτιλιακό πράκτορα που εξέδωσε τα εισιτήρια για να ταξιδέψουν οι μετανάστες από την Κρήτη στον Πειραιά, τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ στην οποία ανήκει το καράβι «Λατώ» και στον πλοίαρχό του.

ta nea