e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στην εξαγορά της Huffington Post έναντι 315 εκατ. δολαρίων προχώρησε η AOL

Επέκταση στα online ΜΜΕ


Η AOL ανακοίνωσε την Δευτέρα την εξαγορά του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Huffington Post έναντι 315 εκατομμυρίων δολαρίων, πραγματοποιώντας τη σημαντικότερη κίνησή της από το 2009 όταν αποχώρησε από τον όμιλο Time Warner. Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του δεύτερου τριμήνου, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ομίλου στον χώρο των ΜΜΕ με συνδυασμένη βάση 117 εκατ. επισκεπτών μηνιαίως στις ΗΠΑ και 270 εκατ. επισκεπτών παγκοσμίως.


Επικεφαλής του νεοσύστατου The Huffington Post Media Group θα είναι η Αριάνα Χάφινγκτον, συνιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της Huffington Post.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τα ΔΣ των δύο εταιρειών και από τους μετόχους της διαχειρίστριας εταιρείας του Huffington Post, θα καταβληθούν περίπου 300 εκατ. δολάρια σε μετρητά.

Η Aριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στο Λονδίνο όπου σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 πήγε στις ΗΠΑ.

Τον Μάιο του 2005 ίδρυσε την ενημερωτική ιστοσελίδα, η οποία μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια έγινε μία από τις δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στον παγκόισμο ιστό.

Το 1994 είχε θέσει χωρίς επιτυχία υποψηφιότητα για την Βουλή των Αντιπροσώπων. Το 2003 ήταν αντίπαλη του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόνιας, αλλά ηττήθηκε.


ta nea