e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αντικαταθλιπτικά χωρίς λόγο παίρνουν οι άνθρωποι

Εκατομμύρια άνθρωποι εκτίθενται στις παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών χωρίς να έχουν αποδεδειγμένα οφέλη δήλωσαν η Τζίνα Παγκούρα, ψυχολόγος και φοιτήτρια της ιατρικής στο πανεπιστήμιο Μανιτόμπα του Κανανδά, καθώς και οι συνάδελφοί της που πήραν μέρος σε σχετική έρευνα.H έρευνα δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό Journal of Clinical Psychology .


Ακόμη η έρευνα έδειξε ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο των Αμερικανών που παίρνουν αντικαταθλιπτικά δεν έχουν διαγνωστεί με κάποια ασθένεια.

"Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αξίζει να παίρνουν αντικαταθλιπτικά άνθρωποι που δεν έχουν διαγνωσθεί με κατάθλιψη με δεδομένους τους κινδύνους και τις παρενέργειες των φαρμάκων αυτών", αναφέρει η Παγκούρα στο Ρόιτερς.

Οι πωλήσεις σε αντικαταθλιπτικά το 2010 έφτασαν τα 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 3% σε σχέση με το 2009.

Βρίσκονται τέταρτα στην κατάταξη με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται συχνότερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία IMS Health μία εταιρεία που αναλύει τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Πνευματικής Υγείας περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από βαριά κατάθλιψη και 40 εκατομμύρια έχουν αγχώδεις διαταραχές.

dealnews.gr