e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Reuters: Το «δεν πληρώνω» απειλεί την Ελλάδα να ορθοποδήσει

Εκτενή αναφορά στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» έκανε το Reuters χωρίς όμως τα λόγια του να είναι κολακευτικά αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι το κίνημα κάθε άλλο παρά βοηθάει την προσπάθεια της χώρας να βρει από την κρίση.Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση του πρακτορείου, αυτό το κίνημα, που χαρακτηρίζεται σαν μία «σκυθρωπή μορφή αγενούς παρακοής», αρχίζει να στερεί από το κράτος ζωτικής σημασίας έσοδα από τις υπηρεσίες μεταφορών και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.


Το Reuters επισημαίνει ότι κίνητρο όσων αρνούνται να πληρώσουν διόδια, εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς, το τέλος της ΔΕΗ ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι η αγανάκτηση απέναντι στις μειώσεις των μισθών και τις αυξήσεις φόρων, την ώρα που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που θεωρούνται υπεύθυνοι για την κρίση απολαμβάνουν την πλήρη ατιμωρησία.

Το κίνημα που ξεκίνησε ως αντίδραση μιας ομάδας κατοίκων απέναντι στα διόδια της εθνικής οδού, κέρδισε τη στήριξη αριστερών ομάδων και ενισχύθηκε έπειτα από την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σήμερα, το κίνημα ισχυρίζεται ότι αριθμεί περισσότερα από 10.000 εγγεγραμμένα μέλη, επισημαίνει το Reuters.


deanews.gr