e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

«Αναπόφευκτη» η αναδιάρθρωση χρέους για Ελλάδα και Ιρλανδία, λέει ο Κ.Ρογκόφ

Επιμένουν τα σενάρια


Ελλάδα και Ιρλανδία θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία ίσως χρειαστεί να κάνουν το ίδιο, εκτιμά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ.«Νομίζω ότι η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση σε δύο η τρεις χώρες -Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία- είναι αναπόφευκτη, είπε την Τετάρτη, σε εκδήλωση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.


Η αναδιάρθρωση «μπορεί να ονομαστεί κάπως αλλιώς, για προφανείς λόγους», συμπλήρωσε.

«Είναι αναπόφευκτο να έχουμε αναδιάρθρωση του χρέους και στις τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος είναι πως «όσο περιμένουμε τόσο μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα και κοστίζει περισσότερο».

Αν η Ισπανία έπρεπε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης, «δεν νομίζω ότι αυτό θα τελείωνε εκεί», σημείωσε, καθώς θα επηρεαζόταν και το Βέλγιο και άλλες χώρες. «Η Ισπανία είναι απλώς πολύ μεγάλη», ανέφερε.

Τέλος, αναφερόμενος στα σενάρια εξόδου κάποιας χώρας από την Ευρωζώνη, είπε ότι το να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ «θα ήταν μια λογική λύση αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί».

«Δεν βρίσκεται υπό συζήτηση κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω ότι μια χρεοκοπία θα είναι δύσκολο να αποτραπεί» κατέληξε.


ta nea