e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Επισπεύδεται ο χρόνος έκδοσης δικαστικών αποφάσεων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης έδωσε το μεσημέρι στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης, το οποίο προβλέπει καινοτομίες που αποσκοπούν στην επίσπευση του χρόνου έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων. Μεταξύ των προβλέψεων του νομοσχεδίου που επιφέρουν επίσπευση των δικών, είναι ότι ανεβαίνουν τα χρηματικά όρια εκδίκασης των υποθέσεων ανά δικαστήριο.


Ειδικότερα, στο ειρηνοδικείο θα εκδικάζονται πλέον διαφορές μέχρι 20.000 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα προβλεπόταν μέχρι 12.000 ευρώ.


Στα μονομελή πρωτοδικεία θα εκδικάζονται στο εξής διαφορές μέχρι 120.000 ευρώ, ενώ σήμερα προβλεπόταν μέχρι 80.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στους μετανάστες-απεργούς πείνας που φιλοξενούνται στο κτίριο "Υπατία", ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια αυθαίρετη νομιμοποίηση, καθώς μετά θα έρθουν 15.000 μετανάστες που θα ζητούν το ίδιο.


Η θέση όλων μας είναι να βοηθήσουμε, πρόσθεσε, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να εκβιάζεται μια χώρα. Ποιος θα διαχειριστεί έναν αριθμό αλλοδαπών που θα έρθει και μπορεί να ξεπερνά τους 15.000; διερωτήθηκε.

Όσο είναι υποχρέωσή μας να μη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, άλλο τόσο είναι να μην εκβιάζεται η χώρα, σημείωσε.

Αναφορικά με το αν θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική πρόβλεψη για το χρέος της χώρας μας ο κ. Καστανίδης απάντησε: "Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στις 25 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής. Υπάρχουν πολλές απόψεις. Όλες είναι σεβαστές. Έχουμε χρόνο μέχρι τη συνταγματική αναθεώρηση για να αναπτύξουμε τις αρετές και τις σκέψεις μας".


Εξάλλου, δεν γνωρίζουμε αν μέχρι τότε θα κυβερνάει η κ. Μέρκελ, κατέληξε ο κ. Καστανίδης.


dealnews.gr