e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κίνδυνος για double dip στην Ευρώπη, προειδοποιεί η S&P

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδείνωση των προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη κρούει η Standard & Poor's, μία μόλις ημέρα μετά από την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων της Fitch για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση της S&P, η επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές και η προβλεπόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, επιδεινώνουν τις προοπτικές οικονομικές ανάπτυξης για την Ευρώπη.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε εβδομάδες που ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, για τα επόμενα πέντε τρίμηνα.

«Τώρα προβλέπουμε ανάπτυξη του ΑΕΠ στην ευρωζώνη κατά 1,1% το 2012, σε σχέση με το 1,5% που ήταν η προηγούμενή μας εκτίμηση. Για τη Βρετανία, αναμένουμε ανάπτυξη ΑΕΠ κατά 1,7% το 2012, ελαφρώς χαμηλότερα από το 1,8% που αναμέναμε τον Αύγουστο».

Όπως αναφέρει στην έκθεση η Jean-Michel Six, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P για την Ευρώπη, δεν αναμένει ένα γνήσιο double dip να συμβεί στο σύνολο της ευρωζώνης ή στη Βρετανία, προειδοποιεί ωστόσο ότι η πιθανότητα μιας νέας ύφεσης στη Δ. Ευρώπη τον επόμενο χρόνο βρίσκεται στο 40%, «αν και στο βασικό μας σενάριο συνεχίζουμε να αναμένουμε χαμηλή ανάπτυξη για τα επόμενα πέντε τρίμηνα».
dealnews.gr