e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εννέα προτάσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

Τις δικές της προτάσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων καταθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, εν όψει της χειμερινής περιόδου και της διανομής πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου. Υποστηρίζοντας ότι τα παράνομα κυκλώματα της αγοράς καυσίμων στερούν από το Δημόσιο έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ το χρόνο, η Ομοσπονδία προτείνει, μεταξύ άλλων:


- Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων σε όλα τα στάδια διακίνησης.

- Συνεχείς και εντατικούς ελέγχους στα πρατήρια, για τον εντοπισμό μηχανισμών καταδολίευσης των αντλιών, για ελλειμματικές παραδόσεις στους καταναλωτές.

- Ηλεκτρονικούς ελέγχους της διαδρομής των μέσων μεταφοράς (πλοία, βυτιοφόρα, τραίνα) καυσίμων προς εξαγωγή, μέχρι του τελικού προορισμού.

- Κλείσιμο των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων στα σύνορα.

- Εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, για την πάταξη της παράνομης διακίνησης, αφού προηγουμένως θεσπιστεί αδιάβλητος μηχανισμός επιδότησης με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο, κοινωνικών ομάδων με ετήσια χαμηλά εισοδήματα. Η επιδότηση να χορηγείται σε δύο δόσεις, στην αρχή και στη μέση της χειμερινής περιόδου.

- Έλεγχο των σημείων διάθεσης, όλων των εισαγόμενων και παραγόμενων ποσοτήτων υποκατάστατων βενζινών, όπως Μεθανόλης, Βιοαιθανόλης, Τολουόλης, κ.λ.π.

- Απογραφή με χαρτογράφηση υπεδάφους για να καταγραφούν ο αριθμός των εγκατεστημένων δεξαμενών και η χωρητικότητα τους στα πρατήρια υγρών καυσίμων και σε εγκαταστάσεις πωλητών θέρμανσης.

- Έλεγχο σε όλα τα μέσα μεταφοράς, στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, στα σημεία λιανικής πώλησης καυσίμων, καθώς και σε "ύποπτες" επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από διυλιστήρια και λιμάνια από τα ΚΕΔΑΚ και το ΣΔΟΕ.

- Να ελέγχεται αν η πολύ χαμηλή τιμή λιανικής πώλησης των καυσίμων που διαθέτουν τα πρατήρια δικαιολογείται σε σχέση με την τιμή κτήσεως και τα λειτουργικά τους έξοδα.
dealnews.gr