e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, διαβεβαιώνουν πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους. Βουτιά στο ΧΑ, μετά την αναβολή της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου για το Νοέμβριο.

Παράταση της αγωνίας για την 6η δόση

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου βρίσκονται κάτω από το όριο ασφαλείας του 1 δισ. ευρώ και το Οικονομικό Επιτελείο επιχειρεί να αξιοποιήσει κάθε εναλλακτική για την κάλυψη των απολύτως ανελαστικών δαπανών, δηλαδή την καταβολή μισθών και συντάξεων.

Να σημειωθεί ότι κατά την 7ωρη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα αποφασίστηκε ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης θα γίνει το Νοέμβριο, καθώς η απόφαση πρέπει να ληφθεί μετά την αξιολόγηση της τρόικας, που δεν αναμένεται να έχει περατωθεί πριν τις 13 Οκτωβρίου, οπότε και αναβάλλεται το έκτακτο Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν διαβεβαίωσαν ότι η αναβολή της εκταμίευσης δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα πληρωμών στην Ελλάδα, ενώ σημείωσαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών και της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.


nooz.gr