e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Γίναμε πάλι πρωτοσέλιδο

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης βλέπουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας να πλησιάζει επικίνδυνα, μετά και την άκαρπη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, η οποία αποφάσισε την περαιτέρω παράταση της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Σημερινό δημοσίευμα της «Wall Street Journal», φέρει τίτλο «Οι ευρωπαίοι υπουργοί παλεύουν με την ελληνική χρεοκοπία», ενώ ακόμα πιο απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του Ρόιτερς, το οποίο μιλά για «επίσπευση του κινδύνου ελληνικής χρεοκοπίας μετά την αναθεώρηση των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».

Η γαλλική «Le Monde» γράφει «Η διάσωση της Ελλάδας αναβάλλεται» προτάσσοντας τα «επιπλέον μέτρα που ζήτησε το Εurogroup από την Ελλάδα παρά τα δραστικά μέτρα συρρίκνωσης του δημοσίου που έχει λάβει η κυβέρνηση».

Οι περισσότεροι αναλυτές σημειώνουν ότι παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι συνομιλούσαν για περισσότερες από έξι ώρες, «τα αποτελέσματα ήταν φτωχά» και τελικά κατάφεραν για ακόμα μία φορά να διασπείρουν περισσότερη απαισιοδοξία παρά να καθησυχάσουν τις αγορές.

Το πρακτορείο Ρόιτερς επισημαίνει ότι «το μοναδικό θετικό βήμα ήταν η συμφωνία για το ζήτημα της καταβολής εγγυήσεων της Ελλάδας προς τη Φινλανδία».

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται στη στασιμότητα που καταγράφεται στο ελληνικό ζήτημα, η οποία επηρεάζει συνολικά τις χώρες που μετέχουν στο κοινό νόμισμα και ενισχύει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ευρωζώνης.
dealnews.gr