e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο Elvis Costello στο Μέγαρο Μουσικής


Ένας σύγχρονος μύθος, ένας ζωντανός θρύλος του ροκ πρόκεται να έρθει σε λίγες μέρες στην Αθήνα. Ο λόγος για τον Elvis Costello που θα κάνει μία στάση στη χώρα μας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, με τίτλο "Solo".

Ο πολυβραβευμένος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, θα συναντήσει το ελληνικό κοινό στις 26 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης", με σκοπό να το παρασύρει σε μια σπάνια μελωδική περιπλάνηση, στις καλύτερες στιγμές της μεγάλης καριέρας του.

Συνάντηση που περιμένουν με αγωνία μικροί και μεγάλοι θαυμαστές του ανήσυχου και ταλαντούχου δημιουργoύ, μετά τη ματαίωση της συναυλίας του στο Terra Vibe στη Μαλακάσα, πέρυσι το καλοκαίρι. Ενώ η συναυλία ανακοινώθηκε κανονικά, η προπώληση των εισιτηρίων δεν πήγε καλά και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το live.

Την τελευταία φορά που ο, ιρλανδικής καταγωγής, μουσικός επισκέφτηκε την Ελλάδα, ήταν το 2007 στο Ηρώδειο, με το "The river in reverse", που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Τότε είχε παίξει με τον τραγουδοποιό - πιανίστα Αλέν Τουσέν και τη συνοδεία εντεκαμελούς μπάντας. Αυτή τη φορά όμως η αποστολή του είναι σαφώς πιο δύσκολη, καθώς ο Costello περιοδεύει μόνος. Οι συναυλίες του είναι σόλο.

Πάντοτε ανατρεπτικός, ο "μεγάλος πειραματιστής" της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ο "περιηγητής του ροκ, της τζαζ, της σόουλ και της κλασικής μουσικής", με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια πωλήσεις, αυτή τη φορά θα εμφανιστεί στη σκηνή με μοναδική παρέα την κιθάρα του.

Στην επικείμενη συναυλία θ' ακουστούν τραγούδια γνώριμα και αγαπημένα, μέσα από μια καριέρα που μεταφράζεται σε 30 δίσκους -από το ξεκίνημά του, το 1977- αλλά και από συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα όπως ο Burt Bakara, ο Paul McCartney και ο Brian Eno.
nooz.gr