e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Και ο ΣΕΒ τίθεται κατά των προτάσεων της τρόικας


Ασπίδα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ύψωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με αφορμή τις πιέσεις της τρόικας για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μάλιστα έκανε λόγω για «κακοστημένο θέατρο» μέσω του οποίου επιχειρείται να μεταφερθεί το κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.


Την ίδια στιγμή η ΓΣΕΒΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτή την καταστροφική απαίτηση της τρόικας καλώντας την κυβέρνηση να μην την κάνει αποδεκτή.

Η δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων για το θέμα των συμβάσεων είναι η εξής:

«Ο ΣΕΒ έχει έμπρακτα αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, την προσήλωσή του στον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ. Έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για να μην καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και έχει με στοιχεία τεκμηριώσει στην τρόικα την άποψη, ότι το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό.

Η έμμεση επαναφορά του θέματος της Συλλογικής Σύμβασης παραπέμπει σε ένα κακοστημένο θέατρο, μέσω του οποίου, οι υπαίτιοι της κρίσης επιχειρούν να φορτώσουν, για άλλη μια φορά, το κόστος των επιλογών και χειρισμών τους σε αυτούς, που δεν ευθύνονται για την κρίση ?στον ιδιωτικό τομέα και στους εργαζόμενούς του, που εξοντώνονται αργά και σταθερά στον βωμό της διατήρησης του πελατειακού κράτους».

«Η απαίτηση των εκπροσώπων της Τρόικας για κατάργηση των Συμβάσεων και ιδιαίτερα της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. είναι στενόμυαλη και μυωπική καθώς μας οδηγεί αναπόφευκτα σε έναν Αυτοκαταστροφικό Φαύλο Κύκλο ΥΦΕΣΗΣ και Κοινωνικών Εκρήξεων.

Ως άμεση συνέπεια θα έχει την δραματική πτώση της όποιας εναπομένουσας - μετά τα πρόσθετα φορολογικά βάρη - αγοραστικής δύναμης.

Ο τζίρος των επιχειρήσεων θα μειωθεί ακόμα περισσότερο με συνέπεια την έκρηξη των λουκέτων σε όλους τους τομείς της οικονομίας και την αύξηση της ανεργίας. Η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα επιφέρει καίριο πλήγμα και στα έσοδα των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και στα κρατικά έσοδα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.
dealnews.gr