e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν έχουμε προβλήματα"

"Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου", διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup. O Ευ. Βενιζέλος απηύθυνε δραματική έκκληση προς τον ελληνικό λαό: "Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε", είπε, σημειώνοντας ότι έχουμε μπροστά μας μία "υπεράνθρωπη προσπάθεια να κερδίσουμε το στοίχημα της Ιστορίας".



Επισήμανε εμφατικά ότι "το ζητούμενο δεν είναι η 6η δόση, είναι η εφαρμογή των αποφάσεων μέχρι το 2014, ώστε να πειστούν οι αγορές ότι έχουμε μία βιώσιμη λύση", ενώ χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους μήνες.

Πρόσθεσε ότι ουδείς έθεσε θέμα νέων μέτρων- "το ερώτημα είναι εάν θα εφαρμοστούν με συνέπεια τα μέτρα. Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, αρκεί να είμαστε συνεπείς. Δεν αρκεί να ψηφίζουμε, πρέπει και να εφαρμόζουμε", υπογράμμισε. Σημείωσε ότι τα μέτρα που έλαβε η χώρας μας "κρίθηκαν εντυπωσιακά γιατί είναι σκληρά, δέχθηκαν θετική αποδοχή".

"Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι εάν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα. Η απάντηση είναι όχι, δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα", είπε ο κ. Βενιζέλος. Και πρόσθεσε: "Το ζητούμενο είναι να εφαρμοστούν αυτά που ανακοινώθηκαν και αυτά πρέπει να εφαρμοστούν".

Απηύθυνε έκκληση στους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης, αλλά και στους πολίτες, να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των εφετινών δημοσιονομικών στόχων.

"Παροτρύνω κοινωνία και δημόσια διοίκηση να κάνουν το καλύτερο δυνατό", τόνισε, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και στην αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το πολιτικό κεφάλαιο

"Οφείλουμε να θυσιάσουμε το πολιτικό μας κεφάλαιο σε μια προσπάθεια να σωθεί ο τόπος", είπε, συμπληρώνοντας με νόημα: "Πολλοί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, όμως δημαγωγικά παίζουν με άλλες λύσεις".

"Κανείς άλλος καταθέτης δεν είναι τόσο διασφαλισμένος, όσο ο ευρωπαίος καταθέτης και ειδικά ο Έλληνας καταθέτης, είναι ένα από τα βασικά μηνύματα του Eurogroup", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Τόνισε δε ότι "δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σχετικά με ενδεχόμενη χρεοκοπία. Κανένα ενδεχόμενο default (χρεοκοπία)".
dealnews.gr