e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ηλεκτρονικά είδη ανθεκτικά στο χρόνο

Ηλεκτρονικά είδη που θα διαρκέσουν μια ζωή υπόσχεται να δημιουργήσει μια εταιρεία από τη Δανία, που υποστηρίζει πως κατασκεύασε συσκευές κινητών τηλεφώνων που δεν θα χρειαστούν ποτέ αναβάθμιση. Μέχρι σήμερα, μπορεί να υπήρχαν αντικείμενα, όπως έπιπλα και κοσμήματα που οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν για πάρα πολλά χρόνια χωρίς την παραμικρή φθορά, κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβαινε με τις ηλεκτρονικές συσκευές που σπανίως διαρκούσαν πολύ.


Αν εξαιρέσει κανείς ορισμένα μοντέλα κινητών ή υπολογιστών που έπαιρναν μια κάποια αναβάθμιση, δεν υπάρχουν συσκευές που κρατούν περισσότερο από μια δεκαετία.

Την διόρθωση αυτού αναλαμβάνει η δανέζικη εταιρεία Æsir, που θα χρησιμοποιήσει ως βάση της τον χάλυβα με τον ιδρυτή της Τόμας Γένσεν Μέλερ να στέκεται στην παράδοση της Δανίας να φτιάχνει πράγματα που αντέχουν.

Τα τηλέφωνα της εταιρείας δεν βασίζονται σε κάποια ιδιαίτερη τεχνολογία πέρα από τα συνηθισμένα, ενώ, όπως υποστηρίζει ο ιδρυτής της, η απλότητα είναι το κλειδί για τη μακροζωία.

Όπως, ωστόσο, διαπιστώνεται, τα gadgets για να διαρκέσουν στο χρόνο χρειάζονται ανθεκτικά υλικά και σε αυτόν τον τομέα, ερευνητές του Ινστιτούτου Fraunhofer στη Γερμανία, που ειδικεύεται στις περιβαλλοντικές και ενεργειακές τεχνολογίες, παρουσίασε μιας νέας μορφής πλαστικό, που "θεραπεύεται" όπως το δέρμα.

Την ίδια ώρα, Αυστραλοί ερευνητές απέδειξαν πως είναι δυνατόν να σχεδιάσει κανείς μπαταρίες που δεν χρειάζονται ποτέ επαναφόρτιση.

Όπως τονίζει ο Γένσεν, το αγαπημένο gadget του οποίου είναι το από 20ετίας χειροποίητο πικάπ του, οι καταναλωτές και οι κατασκευαστές πρέπει πρώτα να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται για τα ηλεκτρονικά είδη. «Υπάρχει μια εμμονή. Βαρέθηκα να διαβάζω εφημερίδες και να βλέπω συνέχεια αγγελίες για 200 νέες τηλεοράσεις», αναφέρει.






Πηγή: Guardian