e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

"Πίσω στο χείλος του γκρεμού η Ελλάδα"

Στο στόχαστρο του γερμανικού Spiegel Online μπαίνει για άλλη μια φορά η Ελλάδα, όπου σε ένα εκτενές άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα πίσω στο χείλος του γκρεμού», στο οποίο περιγράφει την κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα χρόνο μετά τη συμφωνία για τη λήψη βοήθειας ύψους 110 δισ. ευρώ από την τρόικα, η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις προσπάθειές της, απέτυχε παταγωδώς στην επίτευξη των στόχων του μνημονίου. Οι δανειστές της χώρας, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης και το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι η χώρα χρειάζεται νέα κεφάλαια προκειμένου να καλύψει το δανειοδοτικό της κενό μέχρι το 2014.

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια – Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το νέο πακέτο θα ανέλθει στα 100 δισ. ευρώ, υψηλότερα δηλαδή από την αρχική εκτίμηση των 60 δισ. ευρώ», αναφέρει το Spiegel.

Το κατά ποσό είναι λογικό να δανείζει κανείς επιπλέον χρήματα στην Ελλάδα τα οποία η χώρα ενδεχομένως να μην καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει, αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο οι πολιτικοί αποφεύγουν να θίξουν, σημειώνει το Spiegel. Αυτό, συνεχίζει το δημοσίευμα, συμβαίνει επειδή οι εναλλακτικές λύσεις και οι επιπτώσεις τους – όπως μια αναδιάρθρωση ή επιστροφή στη δραχμή μοιάζουν τρομακτικές.


Εν μέσω αυτού του κλίματος αβεβαιότητας, υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό, η κατάσταση στην Ελλάδα εντείνεται συνεχώς με πλήθος κόσμου να διαμαρτύρεται επί καθημερινής βάσης ενώ δεν λείπουν και οι αποδοκιμασίες πολιτικών.

Σε κάθε περίπτωση η χώρα είναι στο χείλος της καταστροφής, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Υπάρχει μια εντεινόμενη αίσθηση ότι όλα γίνονται για το τίποτα, είμαστε πάλι στο ίδιο σημείο από όπου ξεκινήσαμε», φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτριος Δασκαλόπουλος.
dealnews.gr