e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Στην Αθήνα η Σεζάρια Εβόρα και η «διάδοχός» της, Λούρα

Τη Δευτέρα στο Λυκαβηττό


Ξανά στη χώρα μας η Σεζάρια Εβόρα, η οποία τη Δευτέρα δίνει συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού. Μαζί της στη σκηνή θα εμφανιστεί και η Λούρα, η τραγουδίστρια που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως «διάδοχο» της «ξυπόλυτης ντίβας».Με μουσικές επιρροές από την πατρίδα της, το Πράσινο Ακρωτήρι, αλλά και την παράδοση της Πορτογαλίας, της Βραζιλίας και της Κούβας, η Σεζάρια Εβόρα έχει ηχογραφήσει 14 συνολικά άλμπουμ, για τα οποία έχει διακριθεί με σημαντικά διεθνή βραβεία.


Στη συλλογή της έχει πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, ενώ έχει βραβευθεί και με Grammy, στην κατηγορία της world μουσικής.

Η τραγουδίστρια, η οποία αγαπά πολύ την Ελλάδα, ξεκινά από τη χώρα μας την διεθνή της περιοδεία.

Μαζί της στη σκηνή θα είναι και η Λούρα με το συγκρότημά της, η ερμηνεύτρια που πολλοί χαρακτηρίζουν ως διάδοχο της Εβόρα.

H Λούρα έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν τη χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2009, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η Λούρα με τα πορτογαλικά της, στέκεται στο σταυροδρόμι που σχηματίζουν τα βιώματα και οι εικόνες της από την Πορτογαλία και το Πράσινο Ακρωτήρι.

Η νεαρή τραγουδίστρια επιστρέφει με το Eclipse. Ηχογραφημένο σε Βρυξέλλες, Λισαβόνα, Παρίσι, Νάπολη και αλλού, το τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ της.

Το τραγούδι Eclipse, με την υπογραφή του Μπ.Λέτσα, του θρυλικού στιχουργού από το Πράσινο Ακρωτήρι, και τραγουδισμένο από την Σεζάρια Εβόρα, δίνει τον τόνο και για το υπόλοιπο, ομότιτλο, άλμπουμ: ντελικάτο, ακουστικό και γεμάτο χάρη.

Πρόκειται για μια απεικόνιση του sodade: αυτή η αόριστη αίσθηση μελαγχολίας και λύπης, η νοσταλγική σχέση με τη γη, τη θάλασσα και την οικογένεια, η τραγουδισμένη από ποιητές, ναυτικούς και τις γυναίκες τους, από πάντα, από τα βάθη του χρόνου.

Η αισθησιακή φωνή της Λούρα έχει αυτή τη δυνατότητα: να μεταδίδει ένα απαλό sodade, που δεν είναι ποτέ πικρό.


Ώρα έναρξης: 9:30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 25 (Φοιτητικά), 35, 40, 50, 65 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ταμείο: 30 (Φοιτητικά),40, 45, 55, 70 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη).


ta nea