e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Χάκερ «έσπασε» αρχεία επιχειρήσεων

Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού, οδηγήθηκε το Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την κατηγορία της «εκβίασης», «παραβίασης στοιχείων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» και παράβασης του Ν. «περί προστασίας προσωπικών δεδομένων».Ο κατηγορούμενος σε επικοινωνία που είχε με τον επιχειρηματία που τον κατήγγειλε, δήλωσε ότι τελούσε τη συγκεκριμένη πράξη (CRACKING) το τελευταίο τρίμηνο, με τη βοήθεια και άλλων ατόμων. Στη συνέχεια ζήτησε επίμονα και εκβιαστικά να συνεργαστεί με την ανωτέρω εταιρεία και να αναλάβει με την ομάδα του την ηλεκτρονική ασφάλεια των δικτύων της, ώστε τα στοιχεία που υπέκλεψε, να μη διαρρεύσουν σε τρίτους.


Τα υποκλαπέντα ψηφιακά στοιχεία που παρουσίασε ο συλληφθείς κατά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας κοστολογήθηκαν σε 2.000.000 ευρώ.


Ο δράστης συνελήφθη κατά την διάρκεια της παρουσίασης των υποκλαπέντων στοιχείων στον επιχειρηματία, έχοντας στη κατοχή του ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα που περιείχαν διάφορα διαβαθμισμένα έγγραφα – ψηφιακά αρχεία, με πελατολόγια διαφόρων εταιρειών(τηλεπικοινωνιών και εμπορίας αυτοκινήτων) που ανήκαν στην παθούσα εταιρεία.


Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


• οκτώ ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα (σκληροί δίσκοι) και

• ένα usb αποθηκευτικό μέσο.


Τα κατασχεθέντα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις στο ψηφιακό υλικό ενώ ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

dealnews.gr