e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Υπό σύσταση το νέο σώμα ελεγκτών για την είσπραξη φόρων

Με συμβόλαια αποδοτικότητας


Κίνητρα για τη βεβαίωση φορολογικών οφειλών δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν το νέο Σώμα Ελεγκτών Βεβαίωσης Εσόδων.Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το νέο Σώμα θα στελεχωθεί από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από ενδελεχή αξιολόγησή τους. Οι εν λόγω ελεγκτές θα υπογράφουν συμβόλαιο αποδοτικότητας οκτώ μηνών και θα υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες, ενώ ως κίνητρο θα λαμβάνουν και ειδικό επίδομα επίτευξης στόχων. Αν ο ελεγκτής δεν επιτύχει τους στόχους του βάσει του συμβολαίου του, τότε θα απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του.


Συμβόλαια 18µηνης διάρκειας θα υπογράφουν και οι προϊστάμενοι των νέων διευθύνσεων που συστήνονται, ενώ για τους προϊσταμένους των υποδιευθύνσεων η διάρκεια των συμβολαίων θα είναι 12μηνη. Αν δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους σύμφωνα µε την έκθεση αξιολόγησης, θα μετακινούνται από τη θέση που κατέχουν.

Όπως αναφέρεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο έλεγχος στην έδρα της επιχειρήσεως θα γίνεται µόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ήτοι αν ο προϊστάμενος κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις περί εξωλογιστικού προσδιορισμού εισοδήματος, αν απαιτείται έλεγχος παραγωγής για προσδιορισμό οικονομικών αποτελεσμάτων ή χρήση λογισμικού για επαλήθευση της εγκυρότητας οικονομικών στοιχείων που δίνονται σε φορολογικές αρχές ή έλεγχος ειδικών αρχείων για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μάλιστα, οι ελεγκτές θα μπορούν να ζητούν πληροφορίες από Δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστηριακές και γενικώς από οπουδήποτε μπορεί να αντληθούν στοιχεία για τον έλεγχο ύποπτων φορολογικά υποθέσεων. Ο έλεγχος των βιβλίων και στοιχείων γίνεται είτε στην επαγγελματική εγκατάσταση είτε στην Εφορία.


ta nea