e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τετ α τετ Παπακωνσταντίνου - Σόιμπλε

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συνοδεύει στη γερμανική πρωτεύουσα τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Το κρίσιμο ραντεβού Σόιμπλε - Παπακωνσταντίνου θα γίνει στο κτήριο του υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ενώ σύμφωνα με την ελληνική πλευρά θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και στο μέλλον της ευρωζώνης.


Στο επίκεντρο θα είναι η προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Μαρτίου, η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων ύψους 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Παράλληλα θα συζητηθεί και η ελληνική θέση για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων από το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης (EFSF) και η πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.


Στόχος του κ. Παπακωνσταντίνου είναι να διαβεβαιώσει τον γερμανό ομόλογό του ότι η δημοσιονομική εξυγίανση και οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προχωρούν με αμείωτο ρυθμό, παράλληλα και ανεξάρτητα από την όποια συζήτηση γίνεται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και το πρόβλημα του χρέους της χώρας μας.




dealnews.gr