e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αναγκαία η αύξηση ΜΚ στην Alpha Bank

Οι εσωτερικές ισορροπίες στην τράπεζα μια από τις αιτίες που χάλασε το deal


Στο διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα των συζητήσεων σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι ίδιες πηγές απέκλειαν κατηγορηματικά και την «επανεξέταση» της πρότασης της Εθνικής Τράπεζας.Ανεξαρτήτως όμως των διαψεύσεων και των «τοποθετήσεων» των «πηγών» της Τράπεζας πουθενά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.


Οι πληροφορίες της «DEAL» κάνουν λόγο για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,5 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η γνωστοποίηση των προθέσεων της τράπεζας είναι φυσικό να δημιουργήσει προβλήματα στην μετοχή και γι' αυτό διαψεύδεται κατηγορηματικά.

Η αναγκαιότητα της ΑΜΚ προβάλει ως μονόδρομος αφού επέρχονται τα τεστ των τραπεζών τον Μάιο και η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα σφίγγει τα λουριά. Έστω κι αν η Alpha Bank που κατέχει μικρό αριθμό κρατικών ομολόγων θα χάσει μόλις 1,098 δισ. από το «κούρεμα».

Παράγοντες της αγοράς έλεγαν μάλιστα ότι η Εθνική θα ήταν εκείνη που θα είχε μεγάλες απώλειες (2,49 δισ. ευρώ) στην περίπτωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η ΕΤΕ προχώρησε στην πρόταση απορρόφησης της Alpha Bank.

Παρά τα προβλήματά της η «πολύφερνη νύφη» που πάντα το... σκάει η Alpha Bank, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν θεωρείται δύσκολο να προχωρήσει στον οποιοδήποτε γάμο. Πόσο μάλλον όταν αυτός γίνεται μόνο με την ανταλλαγή μετοχών όπως συνέβη και με το σίριαλ Alpha - Eurobank έτσι και τώρα με την Εθνική οι εσωτερικές αντιστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Κωστόπουλος είναι μεγάλες και τον καθιστούν «όμηρο».


Η Alpha Bank έχει ιδιαιτερότητες. Υπάρχουν μεγαλομέτοχοι που ασκούν μάνατζμεντ. Σε ενδεχόμενη συγχώνευση ενδεχομένως να μην ασκούν διοίκηση οπότε...

dealnews.gr