e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ισονομία στην επιμήκυνση ζητάει η ελληνική κυβέρνηση

Μεγάλες προσδοκίες τρέφει η ελληνική πλευρά από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου πρόκειται να θέσει ως βασικό αίτημα την αποσύνδεση του ελληνικού αιτήματος για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. από το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που προωθεί η Γερμανία στην Ευρωζώνη. Και θα υπενθυμίσει ότι ήδη δύο φορές μέχρι τώρα το Βερολίνο έχει δεσμευθεί ότι θα αποδεκτεί το ελληνικό αίτημα, χωρίς όμως να έχει κρατήσει την υπόσχεσή του.


Το κακό της υπόθεσης είναι ωστόσο ότι κι αυτή τη φορά μια αρνητική συγκυρία έρχεται να σκιάσει τους ελληνικούς στόχους. Η χθεσινή έκθεση της Μπούντεσμπανκ, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία δεν θα πρέπει να συνεναίσει στο ευρωομόλογο ή στην χορήγηση φτηνών δανείων μέσω του μόνιμου ταμείου για τη διάσωση των ευρωπαϊκών οικονομιών, μόνο ως καλοί οιωνοί της σημερινής συνάντησης δεν θα πρέπει να εκληφθούν.

Η ελληνική αποστολή φαίνεται να το γνωρίζει, αλλά παράλληλα και να το αποσυνδέει. Γιατί εκτιμά ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ είναι κάτι το οποίο δικαιούται στη βάση της αρχής της ισονομίας. Από τη στιγμή που το πήραν οι Ιρλανδοί, γιατί να μην το δώσουν και σε εμάς; Την απάντηση θα δώσει σήμερα κατά πάσα πιθανότητα η καγκελαρία...


dealnews.gr