e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ανοίγουν τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Πειραιά

Από τον Πειραιά ξεκινάει η εφαρμογή του σχεδίου του υπουργείου Υγείας για διάθεση φαρμάκων από τα Νοσοκομεία σε χρονίως πάσχοντες και ανήμπορους. Το νέο αυτό σχέδιο που είχε εξαγγείλει ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκινά από σήμερα στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί επιμείνουν να κρατούν κλειστά τα φαρμακεία.


Ως έσχατη λύση, σε περίπτωση που δεν επέλθει η συμφωνία, εξετάζεται η διακοπή των συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν μόνοι τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να αποζημιώνονται από το Ταμείο. Η στάση των φαρμακοποιών της Αττικής θα διαμορφωθεί κατά τη σημερινή γενική συνέλευσή τους σε δύο ώρες.


Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Υγείας, τα φαρμακεία των Νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 8 πμ - 3 μμ.

Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος διαπίστωσε ότι στον Πειραιά από τα 500 φαρμακεία διημερεύουν μόνο 16. Έτσι, ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα διημερεύει το 20% των φαρμακείων, δηλαδή 50 επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι με απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών μεταφέρονται 100 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΠΑΔ για την εξόφληση των οφειλών του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς για τον μήνα Γενάρη. Επίσης, ο ΟΠΑΔ μεταφέρεται από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελλείψεων φαρμάκων που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική αγορά, έγινε πριν από λίγη ώρα σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των αρμοδίων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο υπουργός έδωσε εντολή στον πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Ι. Τούντα να επιδώσει άμεσα χρηματικά πρόστιμα σε όσες φαρμακευτικές εταιρείες δημιουργούν τεχνητές ελλείψεις (πχ το φάρμακο για την αντιμετώπιση του πάρκινσον Madopar παρουσιάζει εδώ και αρκετούς μήνες έλλειψη). Επίσης, οι αρμόδιοι του ΙΦΕΤ βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να εισάγουν φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη και είναι αναντικατάστατα.


dealnews.gr