e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

«Δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης», διαμηνύει η κυβέρνηση

Πεταλωτής: «Η τήρηση των στόχων είναι το μόνο πραγματικό σενάριο που υλοποιείται»


«Διαψεύδουμε πλήρως όλα τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Έχουμε σχέδιο το οποίο υλοποιούμε». Με το σχόλιο αυτό η κυβέρνηση επιχείρησε, διά του εκπροσώπου της, Γιώργου Πεταλωτή, να βάλει για πολλοστή φορά «φρένο» στα σχετικά σενάρια που διακινούνται στον διεθνή Τύπο. «Η τήρηση των στόχων είναι το μόνο πραγματικό σενάριο, το οποίο υλοποιείται κιόλας. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να τηρεί τους στόχους της και, τηρώντας τους, βλέπουμε ότι η ελληνική οικονομία βαίνει προς το καλύτερο και θα βαίνει», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση μπαίνει ή θα έμπαινε σε συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης, εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε: «Όχι, είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη συζήτηση στην οποία συμμετέχουμε είναι για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ και μόνο».

Σε ερώτηση εάν με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο θα υπάρξει μείωση μισθών μέσω περικοπής επιδομάτων, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι το ενιαίο μισθολόγιο είναι θέμα εφαρμογής κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και πως «το θέμα των επιδομάτων θα αντιμετωπιστεί και είναι σύνθετο».

Αναφερόμενος στο φορολογικό σύστημα, προανήγγειλε ρύθμιση μέσω της οποίας θα υπάρξει τροποποίηση στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς «ώστε πραγματικά να πληρώσουν αυτοί που πρέπει».


ta nea