e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ευάγγελος Ρούσσος: Διπλή επίθεση σε καύσιμα - ναυτιλία

Χωρίς παρεκκλίσεις και κόντρα στην κρίση συνεχίζει τις επενδύσεις ο πρόεδρος της Revoil Ευάγγελος Ρούσσος, τόσο στα καύσιμα όσο και στην ποντοπόρο ναυτιλία.Η θυγατρική της Revoil «Άριστον» που «τρέχει» ο γιος του κ. Ρούσσου, Γιάννης, παρέλαβε πριν από μερικές ημέρες το δεύτερο φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου, το «Blue Eternity», ιαπωνικής κατασκευής 1994 και χωρητικότητας 45.741 τόνων.


Το νέο πλοίο του ομίλου Revoil κόστισε 19,9 εκατ. δολάρια και έχει ήδη ναυλωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011, με ημερήσια έσοδα 14.500 δολάρια. Αμέσως μετά την παραλαβή του παραδόθηκε στους ναυλωτές του, την εταιρεία Ed & F Man Shipping.


Η συμφωνία αυτή αναμένεται να αποφέρει στον όμιλο της οικογένειας Ρούσσου, συνολικά έσοδα 5,3 εκατ. δολάρια, περίπου.


Το πρώτο πλοίο που αγόρασε ο κ. Ρούσσος και σηματοδότησε την είσοδο στην ποντοπόρο ναυτιλία ήταν το «Blue Angel», που παρελήφθη το περασμένο καλοκαίρι και έχει ναυλωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011, με ημερήσιο έσοδο 16.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κ. Ευάγγελου Ρούσσου, μέσα στην επόμενη τριετία, ο στόλος της Revoil θα αυξηθεί κατά 2 με 3 ακόμη πλοία, τα οποία έχει ήδη εντοπίσει. Με τα σημερινά δεδομένα από τις συμφωνίες ναύλωσης, τα έσοδα της θυγατρικής «Άριστον», που άρχισε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2010, προσεγγίζουν σε επίπεδο ΕΒΙΤDA τα 6 εκατ. δολάρια.

Όσον αφορά στα καύσιμα, η Revoil κόντρα στις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά πετρελαιοειδών, πρόσθεσε στο δυναμικό της 77 νέα πρατήρια, ανέβασε το δίκτυό της στα 481 σημεία πώλησης και κατάφερε στο δεκάμηνο του 2010 να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στο 7,9%, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 4%, όταν το σύνολο της αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 11%.

dealnews.gr