e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΣτΕ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στέλνει τον ΟΠΑΠ

Στo Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) παραπέμπει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το μονοπώλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε στη διοργάνωση αθλητικών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών, αμφισβητώντας τη νομιμότητά του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Stanleybet, η απόφαση της 21 Ιανουαρίου 2011 του ανώτατου οργάνου της ελληνικής δικαιοσύνης δικαιώνει τις θέσεις της και το δικαστικό αγώνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2004 σχετικά με την αμφισβητούμενη νομιμότητα του μονοπωλιακού καθεστώτος που έχει εγκαταστήσει το Ελληνικό Δημόσιο, έχοντας παραχωρήσει στον ΟΠΑΠ αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών στην ελληνική αγορά, και την ενθαρρύνει να συνεχίσει τον αγώνα της για ίσα δικαιώματα παροχής υπηρεσιών στην ελληνική αγορά.



Σύμφωνα με τα προδικαστικά ερωτήματα που διαβίβασε η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τις υπ΄ αριθμ. 321 και 232/2011 αποφάσεις στο ΔΕΕ, αποδομείται πλήρως η επιχειρηματολογία του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ Α.Ε., αμφισβητείται το μονοπωλιακό καθεστώς της και φυσικά και το υφιστάμενο μονοπωλιακό νομικό πλαίσιο της Ελλάδας για την επίγεια αγορά (offline) αθλητικού στοιχήματος. Μάλιστα, ο Έλληνας δικαστής αναφέρεται ευθέως στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού μονοπωλιακού «μοντέλου», δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα στο Ευρωπαίο ομόλογό του να εστιάσει στα κακώς κείμενα στην Ελλάδα.

Πηγή: capital.gr