e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ενδιαφέρον της γερμανικής Fraport για επενδύσεις στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»

«Εξετάζουμε το ενδεχομενο»


Η γερμανική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport εξέφρασε την Τρίτη το ενδιαφέρον της να επενδύσει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και «σε κάποια βρετανικά αεροδρόμια», ώστε να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο της σε ώριμες και αναδυόμενες αγορές. «Τα διεθνή αεροδρόμια αντιστοιχούν στο 1/4 των λειτουργικών κερδών μας, θέλουμε να το αυξήσουμε αυτό στο 1/3, ευελπιστούμε στα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ζίνελ, αντιπρόεδρος διεθνών επενδύσεων και μάνατζμεντ της Fraport, μιλώντας σε συνέδριο στο Δουβλίνο.


Η Fraport αναζητεί επενδύσεις σε αναδυόμενες και ώριμες αγορές, είπε σε δηλώσεις του στο Reuters, στο περιθώριο του συνεδρίου.


«Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ποσοστό 55% που κατέχει στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, χρειάζονται να μειώσουν το χρέος τους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πάγιο στοιχείο που γνωρίζουμε καλά, θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε σε αυτό», προσέθεσε

Η Fraport συνέβαλε στην ανάπτυξη του ΔΑΑ, προσφέροντας βοήθεια στην κοινοπραξία με επικεφαλής την Hochtief που κατέχει το 45% του ελληνικού αεροδρομίου, κατέληξε.
 
ta nea