e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Έτοιμη για βοήθεια προς τις τράπεζες η Ιρλανδία

Προσθήκη λεζάντας
Η ιρλανδική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια απ' ευθείας προς τις τράπεζες της χώρας, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα The Irish Independent, επικαλούμενη πηγή που γνωρίζει το θέμα. «Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να υποχρεωθεί να δεχθεί ένα σχέδιο διάσωσης για το σύνολο του κράτους, ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν είναι έτοιμος να αποδεχθεί μια ένεση (ευρωπαϊκής βοήθειας) στις τράπεζες για να σταθεροποιηθεί το ευρώ και να ηρεμήσουν οι αγορές», διαβεβαιώνει η εφημερίδα.


Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα, ο Λένιχαν, ο οποίος συμμετέχει σήμερα στις Βρυξέλλες στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, «θα μεταβεί εκεί (...) επιθυμώντας να δεχθεί κεφάλαια (ευρωπαϊκης βοήθειας) για τις τράπεζες» ώστε να «αποφευχθεί ένα σχέδιο διάσωσης των δημόσιων οικονομικών» στο σύνολό τους.

«Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει αυτή την προσφυγή σε (ευρωπαϊκά) κεφάλαια ως προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί το ευρώ, όμως υπάρχουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις και τους όρους που συνδέονται με την αποδοχή ενός σχεδίου διάσωσης των τραπεζών», συνεχίζει η "Irish Independent", επικαλούμενη πηγή την οποία δεν κατονομάζει.


ta nea