e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ο Μ.Τσαμάζ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στην ηγεσία του ΟΤΕ

Οι προκλήσεις για τη νέα διοίκηση


Καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ αναλαμβάνει από σήμερα, Τετάρτη, ο Μιχάλης Τσαμάζ, αντικαθιστώντας στο τιμόνι του Οργανισμού τον Παναγή Βουρλούμη.
Η επιλογή του κ. Τσαμάζ εκφράζει την κοινή βούληση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ, ήτοι της Deutsche Telekom και του Ελληνικού Δημοσίου, διασφαλίζει δε ότι δεν θα χρειαστεί μεταβατική περίοδος για την διοίκηση του ΟΤΕ.


Τα κρισιμότερα θέματα που καλείται να χειρισθεί ο κ. Τσαμάζ έχουν να κάνουν με την αναδιάρθρωση του εργασιακού κόστους στον Οργανισμό, τη διαπραγμάτευση με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για πιο ευέλικτη στάση στα θέμα τιμολογιακής πολιτικής, την ανάπτυξη δικτύων νέα γενιάς (VDSL) και την προώθηση των απαιτούμενων υποδομών, αλλά και με τη διατήρηση του μεριδίου αγοράς της Cosmote και τη διαφύλαξη της κερδοφορίας της.

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ είναι επικεφαλής της Cosmote από το Σεπτέμβριο του 2007. Εντάχθηκε στον Όμιλο ΟΤΕ το 2001, αναλαμβάνοντας σειρά θέσεων ευθύνης σε θυγατρικές εταιρίες του ΟΤΕ, όπως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE International, Διευθύνων Σύμβουλος της OTE Investments και Διευθύνων Σύμβουλος της OTE Globe. Παράλληλα, του είχε ανατεθεί η ευθύνη της παρακολούθησης της εξέλιξης του προγράμματος μετασχηματισμού της μητρικής εταιρίας στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας. Έχει, επίσης, διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του ΟΤΕ και της Cosmote στο εξωτερικό.
 
ta nea