e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Οι Times δείχνουν τον δρόμο...

Με τις πωλήσεις των εφημερίδων να κάνουν βουτιά διεθνώς, μία από τις πλέον έγκριτες βρετανικές εφημερίδες, οι Times, δείχνουν τον δρόμο... Μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες η online έκδοσή τους έχει φτάσει τους 105.000 συνδρομητές!Η απόφαση της διεύθυνσης των Times να μετατρέψει την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας από free σε συνδρομητική φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς. Με μόλις 2 λίρες την εβδομάδα (ποσό πολύ μικρότερο από το αν αγόραζες καθημερινά την έντυπη έκδοση της εφημερίδας) μπορείς να ξεφυλλίζεις online τους Times.


Οι νέοι ανταποκρίθηκαν, ενώ το κόστος της online έκδοσης είναι σαφώς μικρότερο από αυτό της έντυπης. Κι αν η αύξηση των συνδρομητών των Times στο διαδίκτυο έχει οδηγήσει αναπόφευκτα στην μεγαλύτερη μείωση της κυκλοφορίας της εφημερίδας, αυτό δεν μοιάζει να ανησυχεί τα αφεντικά της, αφού το μέλλον βρίσκεται στο διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα καμία ακόμα εφημερίδα δεν έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το μοντέλο των Times, καθιερώνοντας συνδρομή στην online έκδοσή της. Ίσως γιατί φοβάται ότι κάτι τέτοιο θα στρέψει τους αναγνώστες της στα υπόλοιπα free ενημερωτικά portals.


Στην πραγματικότητα όμως, μία έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα με αρθογραφία και ρεπορτάζ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τα portals και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο διαδικτυακός αναγνώστης θα την προτιμήσει - έστω και με ένα μικρό κόστος συνδρομής.

Φυσικά παίζει ρόλο και πόσο φανατικό κοινό έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια της έντυπης κυκλοφορίας της, αλλά όλα δείχνουν ότι το διαδίκτυο είναι μονόδρομος. Αρκεί κανείς να ρίξει μία ματιά στις πωλήσεις των εφημερίδων στην χώρα μας. Ελεύθερη πτώση...


nooz.gr