e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν το 2011 για έργα στην ύπαιθρο, λέει ο Κ.Σκανδαλίδης


Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»


Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν μέχρι τέλος του 2011, για εκατοντάδες έργα στην ύπαιθρο, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλταντζής» του αγροτικού τομέα (ΕΣΠΑ), όπως είπε την Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκανδαλίδης.Ο κ. Σκανδαλίδης, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις δράσεις του προγράμματος τονίζοντας, ότι το σχετικό πρόγραμμα έχει μια μεγάλη απορροφητικότητα που αγγίζει το 30% και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αξιοποίηση πόρων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.


Όπως σημείωσε, στόχοι του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, η βελτίωση του εισοδήματος των ενεργών γεωργών, η προώθηση των ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων, με σεβασμό στο περιβάλλον και η αναβάθμιση των υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της γεωργίας.


Αναλυτικά, τα 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν ως εξής:

- Μμέχρι τέλος του 2010 θα δοθούν 800 εκατ. ευρώ.

- Άλλα 800 εκατ. ευρώ θα δοθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

- Στο τέλος του εξαμήνου του 2011 θα δοθούν άλλα 300 εκατ. ευρώ και οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2011 με τη διάθεση άλλων 200 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά δίνονται ως ενισχύσεις κυρίως για ιδιωτικές επενδύσεις. Συγκεκριμένα:

- Ποσό 1,3 δισ. ευρώ αφορά σε σχέδια βελτίωσης γεωργών, μέτρα για τον καπνό, τη μεταποίηση και τις δράσεις του leader.


- Ποσό 300 εκατ. ευρώ θα δοθεί για δημόσια έργα στην ύπαιθρο και στα δάση.


- Ποσό 470 εκατ. ευρώ θα δοθεί για γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις και εξισωτική αποζημίωση.

Όλα αυτά, υποσχέθηκε ο κ. Σκανδαλίδης, είναι απόλυτα προγραμματισμένα με ημερομηνίες και δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους.

Παράλληλα, εξήγγειλε τη δημιουργία ενός «καλαθιού προϊόντων», το οποίο θα περιέχει τις προτάσεις και τις δράσεις για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων για την ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Το «καλάθι των προϊόντων» θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου περιφερειακού συμβουλίου, ώστε να υπάρξει συνεργασία με τις νέες δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
ta nea