e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Βελτιωτική ρύθμιση στο Ασφαλιστικό για την 37ετία προωθεί το υπουργείο Εργασίας

Με τροπολογία στο ν/σ για το ΣΕΠΕ


Βελτιωτική ρύθμιση στο Ασφαλιστικό για την 37ετία, σχεδιάζει να προωθήσει το υπουργείο Εργασίας, με τροπολογία την οποία πρόκειται να συµπεριλάβει η ηγεσία του υπουργείου σε νοµοσχέδιο για το Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας, που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεµβρίου.

Συγκεκριμένα, θα τροποποιηθεί διάταξη του νόµου Λοβέρδου, η οποία καταργούσε, µε τη λήξη του 2010, τη δυνατότητα συνταξιοδότησης µε 37 έτη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.


Η αλλαγή θα γίνει έτσι ώστε να εξαλειφθεί η αδικία που προκαλεί ο ασφαλιστικός νόµος, «φορτώνοντας» εµµέσως µε επιπλέον 1-2 χρόνια εργασίας (µέσω της πρόβλεψης ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση) άτοµα τα οποία εργάζονται από νεαρή ηλικία και µε διαφορά ακόµη και ενός µήνα θα έχαναν, από την 1/1/2011, το δικαίωµα να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας.

Αυτό σηµαίνει ότι θα υπάρξει η διατήρηση του δικαιώµατος συνταξιοδότησης µε 37 έτη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας για όσους ασφαλισµένους στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ (δικηγόροι, µηχανικοί, γιατροί) συµπληρώνουν έως τα τέλη του 2010 τα 35 έτη ασφάλισης.


ta nea