e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Κίνδυνοι για τους χρήστες πορνογραφικών sites

Οι επισκέπτες των sites με πορνογραφικό περιεχόμενο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν θύματα κυβερνοεπίθεσης σύμφωνα με έρευνα.

Η έρευνα έγινε από το International Secure System Lab και υποστηρίζει ότι λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού, στους ιστοτόπους με περιεχόμενο μόνο για ενήλικες, επιτήδειοι του ίντερνετ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να τοποθετήσουν βλαβερό υλικό και για να στήσουν "μηχανές" με τις οποίες αποσπούν χρήματα από τους χρήστες.



"Έχει δημιουργηθεί ένα "οικοσύστημα" που είναι εύκολο να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και καθιστά τους χρήστες του, ευκολότερα θύματα του ηλεκτρονικού εγκλήματος" δήλωσε ο Dr Gilbert Wondracek, καθηγητής που έκανε την έρευνα.

Οι αναλυτές βρήκαν ότι από 269.000 sites που φιλοξενούνταν από 35.000 domains, το 3,23% περιείχε adware, spyware και ιούς. Πολλά άλλα χρησιμοποιούν στοιχεία javascript που δεν επιτρέπουν στους χρήστες να αφήσουν τη σελίδα. Άλλες σελίδες χρησιμοποιούν scripts που οδηγούν τους χρήστες σε άλλες ιστοσελίδες, όχι όμως π.χ. στο βίντεο που υπόσχονται αλλά σε κάποιο άλλο "φιλικό" site.

Σύμφωνα με στατιστικές περίπου το 12% όλων των sites προσφέρουν πορνογραφικό υλικό με κάποιο τρόπο και περίπου το 70% των ανδρών κάτω των 24 ετών τα επισκέπτονται.

Νooz.gr