e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Κυπριακό: Συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου για το περιουσιακό

Δίωρη συνάντηση με επίκεντρο το περιουσιακό είχαν ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Οπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση η νέα ειδική αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτεχναϊμ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στις 23 Ιουνίου, καθώς και στις 9, 22 και 28 Ιουλίου.







Πρόσθεσε πως ο προεδρικός επίτροπος, Γιώργος Ιακώβου και ο σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι θα συνεχίσουν να συναντώνται και θα επισκεφθούν την περιοχή του Λιμνίτη για να επιθεωρήσουν την πρόοδο των έργων που γίνονται για τη διάνοιξη του οδοφράγματος στην περιοχή.






Σε ερώτηση για το εάν υπήρξαν νέες προτάσεις κατά τη σημερινή συνάντηση, απάντησε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, κάνοντας λόγο για «φιλική ατμόσφαιρα».






Kατά την επιστροφή του στο προεδρικό Μέγαρο ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις θέσεις τους και θα συνεχίσουν να συνομιλούν στις ημερομηνίες που έχουν καθορισθεί.






Ερωτηθείς αν έχουν κατατεθεί νέες θέσεις, σημείωσε ότι «οι δύο πλευρές έχουν επαναλάβει τις θέσεις τους»,, ενώ για το εάν έχει θέσει θέμα εδαφικών αναπροσαρμογών και εποίκων, απάντησε: «Ασφαλώς και έθεσα και θα συνεχίσω να θέτω».



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ