e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Δείχνει επίορκους εφοριακούς

Οι καταγγελίες του 57χρονου λογιστή Ν. Κασιμάτη προκάλεσαν το "ενδιαφέρον" της εισαγγελίας εφετών στη Θεσσαλονίκη η οποία ελέγχει διεξοδικά τις καταγγελίες του φερόμενου ως βασικού πρωταγωνιστή του σκανδάλου των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για
να διαπιστωθεί εάν όσα υποστηρίζει ο 57χρονος λογιστής περί οργανωμένου κυκλώματος διεφθαρμένων εφοριακών οι οποίοι έπαιρναν μίζες εκατομμυρίων ευρώ, ισχύουν.






Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Κασιματης κατονόμασε εφοριακούς, επιθεωρητές, προϊσταμένους τμημάτων και υπαλλήλους της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), οι οποίοι εισέπρατταν «φακελάκια» με μεγάλα χρηματικά ποσά για να κάνουν τα στραβά μάτια σε παραβάσεις επιχειρήσεων.






Ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στον εισαγγελέα εφετών κ. Σκιαδαρέση, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικό εφέτη-ανακριτή.






Υπενθυμίζεται πως ο Ν. Κασιμάτης καταζητείτο για περισσότερα από πέντε χρόνια και εκτίει από τον περασμένο Φεβρουάριο πολυετή ποινή κάθειρξης, καθώς καταδικάστηκε για μία από τις δεκάδες υποθέσεις του σκανδάλου με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, σχεδόν 60 εκατ. ευρώ, από ιδιοκτήτες εταιριών «μαϊμού» οι οποίοι παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.
news 247