e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ο Κοντός λέει τώρα πως είναι αποτυχημένη η εξεταστική για το Βατοπέδι

Η Εξεταστική Επιτροπή δεν κατόρθωσε να εκπληρώσει ούτε κατ’ ελάχιστον τους στόχους της εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, στόχοι της εξεταστικής ήταν η έρευνα της κίνησης των λογαριασμών της Μονής Ωστόσο, όπως επεσήμανε, τελικά ερευνήθηκαν μόνον 1.500 από τις περίπου 75.00 κινήσεις λογαριασμών, ενώ δεν έγινε επανεκτίμηση ώστε να διαπιστωθεί εάν τελικά υπήρξε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο.
Βατοπεδίου και η επανεκτίμηση των ακινήτων που αντηλλάγησαν....
Υποστήριξε μάλιστα πως η εξεταστική επιτροπή έγινε «για αποπροσανατολισμό του λαού από τα οικονομικά προβλήματα», ενώ, όπως είπε, «διαπόμπευσε αθώους ανθρώπους, βασίστηκε σε μια κοινοβουλευτική εκτροπή και έκλεισε άρον-άρον τις εργασίες της, όταν οι πληροφορίες ήθελαν μία εταιρεία που ελεγχόταν για την συμμετοχή της στην υπόθεση, να σχετίζεται με τον Άκη Τσοχατζόπουλο».
Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση πως «λόγω προφανούς ένδειας που υπήρξε στην εξεύρεση οποιωνδήποτε στοιχείων εναντίον πρώην υπουργών της ΝΔ, αναγκάστηκε να προσφύγει σε ακραίες αντιδημοκρατικές κινήσεις, ψηφίζοντας νόμο τάχα για την προστασία των μαρτύρων».
«Στην ουσία», κατά τον κ. Κοντό, «πρόκειται για τον ''νόμο Μαντέλη'', μια ντροπή για τα κοινοβουλευτικά μας ήθη, που ώθησε πρώην Διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να χρησιμοποιήσει στην απολογία της στην ανακρίτρια, ψεύδη και συκοφαντίες κατά πρώην πολιτικών προσώπων του υπουργείου και εμού προσωπικά».
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη. «Έως και αυτή την στιγμή, ουδέποτε απήντησα στις επιθέσεις του κ. Κοντού κατά της διάταξης, γιατί θεωρούσα απολύτως δικαιολογημένο να έχει προσωπική φόρτιση» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αλλά μέχρι του σημείου του να επαναλαμβάνει στη Βουλή, ότι πρόκειται για ''διάταξη-ντροπή'', του οφείλω μιαν απάντηση: Ούτε κοιμόμασταν, ούτε ξυπνάγαμε με τη σκέψη στον κο Κοντό».
Όπως εξήγησε ο κ. Καστανίδης, «η ανακοίνωση της ρύθμισης έχει γίνει σε ανύποπτο χρόνο αρχές του 2009 από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους αρμόδιους τομεάρχες. Επανελήφθησαν οι δεσμεύσεις αυτές και στις προγραμματικές μας δηλώσεις. Από το Δεκέμβριο τις είχα ανακοινώσει και από το Γενάρη είχε παραδοθεί το νομοσχέδιο για δημόσια διαβούλευση. Είχαμε στο νου μας μιαν ευρέως διαδεδομένη ευρωπαϊκή εμπειρία. Αυτό δεν αφορά τον κο Κοντό. Δεν υπάρχουν άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις; Δεν μιλούν για πράσινο σκάνδαλο οι συνάδελφοι της ΝΔ - εκεί δεν ισχύει ο νόμος Καστανίδη; Διατάξεις που διευκολύνουν την πάταξη της διαφθοράς είναι τιμή για το Κοινοβούλιο που τις ψήφισε, τιμή για όλους».


....