e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Καμίνι θα είναι σήμερα η Χώρα

Στα ύψη θα ανέβει την Τρίτη ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, ενώ δεν αποκλείεται η θερμοκρασία να αγγίξει στα μέσα της εβδομάδας ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε καμίνι θα μετατραπεί η πρωτεύουσα, ενώ αναμένεται συνωστισμός στις παραλίες στα ανατολικά προάστια του νομού. Τον κώδωνα κινδύνου κρούει το υπουργείο Υγείας προς όλες τις ευπαθείς ομάδες...

προκειμένου να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις από σήμερα.
Σύμφωνα με τις προβλέπεις της ΕΜΥ, ο καιρός σε όλη τη χώρα αναμένεται να είναι αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με κατεύθυνση βόρεια – βορειοδυτική και ένταση 3 με 5 και στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.




Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί


Με δεδομένη την αύξηση των υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες μέρες, αλλά και τις επιβαρύνσεις από τους ρύπους, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνιστά σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Συνιστά επίσης, σε άτομα επιρρεπή στην ατμοσφαιρική καθώς και σε παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε έντονα αναπνευστικά προβλήματα.