e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η Opel αποσύρει όλα τα αιτήματά της για δημόσιες εγγυήσεις από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Η αυτοκινητοβιομηχανία Opel, θυγατρική της αμερικανικής General Motors (GM), ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει όλα τα αιτήματά της προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη χορήγηση πιστωτικών εγγυήσεων, μία εβδομάδα μετά την απόρριψη σχετικού αιτήματός της από τη γερμανική κυβέρνηση.

Μετά την...


απόφαση αυτή, η μητρική εταιρεία GM είναι αυτή που θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει με δικούς της πόρους την ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής θυγατρικής της.

"Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα ήταν απογοητευτική και σημαίνει ότι η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας των εγγυήσεων είναι και πάλι πιθανόν να απέχει μήνες", αναφέρει η Opel σε ανακοίνωσή της.

Η διαδικασία εξαφάλισης κυβερνητικών πιστωτικών εγγυήσεων αποδείχθηκε "πολύ πιο περίπλοκη και μακρά απ' ό,τι αναμενόταν", επισημαίνει η Opel, ενώ η εταιρεία αντιμετωπίζει "έκτακτες ανάγκες χρηματοδότησης, οι οποίες δεν έχουν αλλάξει".

Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται αιφνιδιαστική, σύμφωνα με το Ρόιτερ, καθώς η GM επέμενε για μήνες ότι χρειαζόταν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της Opel.




troktiko